Het laatste nieuws

Nieuwe website Nederlandse Transplantatie Stichting
De Nederlandse Transplantatie Stichting (NTS) lanceerde een volledig nieuwe website. De site biedt informatie voor het algemene publiek én voor de medische professional: met transplantatiestichting.nl bestaat er voortaan één uitgebreid informatieplatform over orgaan- en weefseldonatie.

Persoonlijke verhalen
Centraal op transplantatiestichting.nl staan persoonlijke verhalen van direct betrokkenen bij transplantatie. Zo vertelt Marco van Eliveld over zijn nieuwe longen 'mijn longen zijn wel wat aan de kleine kant, ik denk dat ze van een vrouw zijn' en beschrijven drie jongeren hun ervaringen toen hun moeder na haar dood donor werd. Ook professionals en wachtlijstpatiënten komen aan het woord. Het werkveld van de NTS krijgt zo ook online een gezicht.

Lees hier het interview van Marco van Eliveld...

____________________________________________________________________________________
Voorlichtingsfilm
Just-Breathe heeft meegewerkt aan de voorlichtingsfilm van de Nederlandse Transplantatie Stichting. Met het maken van de film stellen Just-Breathe en de NTS zich ten doel geïnteresseerden een kijkje achter de allesverhullende schermen te geven. Het meeste en ook het belangrijkste werk dat de NTS verricht vindt namelijk daar plaats. De match maken tussen de donor en de behoeftige, het regelen van het transport over land, lucht en zee zijn nog maar enkele van de vele taken die de NTS op zich neemt.

Doel van de film
De film moet zorgprofessionals positief attenderen op de mogelijkheden van orgaan- en weefseldonatie/transplantatie. Het onderwerp moet op de agenda komen te staan bij ziekenhuizen, afdelingen, teams en zorgverleners. Een positieve donatiecultuur in de ziekenhuizen is belangrijk voor hoe wordt omgegaan met patiënten die bijvoorbeeld na een ernstig ongeval of hersenbloeding niet meer te redden zijn. Wordt er gedacht aan donatie: Ja of Nee?
De film geeft op beeldende wijze weer wat er komt kijken bij donatie en transplantatie en wie er allemaal betrokken zijn vanuit de Nederlandse Transplantatie Stichting, het donatieziekenhuis en het transplantatiecentrum.

Samen met Jan Smulders (bekend van o.a Vis TV) hebben wij een gezellige en ook emotionele draaidag beleefd. Op de foto’s van de draaidag staan; Marco, Marleen, Co en Marja (ouders van Marco), Jan Smulders en cameraman Marius.